Ett svar till dig!

 

Anonym: Och till dig som äger den här bloggen, jaa du har en bra poäng. Jag vet gott och väl att det finns ungdommar och vuxna som använder slöja men som inte använder rätt ''klädsel'' till slöjan. Det har du rätt i men om inte dessa människor har på sig rätt klädsel vad får dig då tro att en 11 årig tjej kommer att ha rätt klädsel? I den åldern betyder det mycket vad ens kompisar säger, om hon går runt klädd i Abaya och slöja tror du hon kommer ha några vänner? Jaa men inte i skolan, folk kommer att lämna henne och hon kanske kommer tänka att det är pga slöjan, och kanske till och med ta av sig den. Vad vet vi.

 

Kära Anonym,

 

Det som får mig att tro att denna 11 åriga tjej kommer ha rätt klädsel är för att hon är min syster, och som du har för dig att hennes "kompisar" kommer att påverka henne  så ska jag påverka henne på samma sätt men på bästa sätt eftersom jag känner henne, sedan om de nu lämnar henne för slöjan, då var väl de inte bra vänner från början, utan de har väl bara gått efter idealet (det yttre), Sedan varför ska hon ha vänner som inte leder till något gott, har du inte hört vad profeten sallaAllahu alejhi wasalam har sagt:

 

"Exemplet av ett gott sällskap och ett dåligt sällskap är som den som säljer mysk, och den som blåser på elden med smeds blåsbälgen. Så när det gäller den som säljer mysk kommer han antingen att ge dig lite, eller du köper lite från honom, eller åtminstone kommer du att känna en angenäm doft från honom. Men när det gäller den andra då kommer han antingen att bränna dina kläder eller så kommer du att känna en dålig lukt från honom." (Bukhari & Muslim).

 

Så varför ska hon umgås med sådana vänner när profeten sallaAllahu alejhi wasalam säger:

 

"En person kommer att följa sin väns tro, så välj vem du gör till vän." (Rapporterad av Abu Dawood & Tirmidhi )

 

Så istället bör hon få vänner med människor som henne, muslimska och rättfärdiga systrar. Ma shaa Allah idag börjar många fler ta på sig hijaben alhamdullilah så det är inte svårt att hitta dessa systrar, tanke på att jag själv kan representera henne för dem om hon själv inte kan/vågar.

 

Förlåt mig men jag får ett intryck på att det är en negativ sak att de börjar med sjal, jag har ingen aning om varför men oavsett är det en bestämmelse från Allah som både du och ja inte kan ändra på.

 

Sedan så är det lite onödigt att spekulera om framtiden tanke på att vi inte vet när vi kan dö så varför chansa. De är fortfarande deras val och om de anser att de vill ta på sig sjalen (och med dagens samhälle är de nog 100 % medvetna om vad folk tycker om sjalar) så ska man inte hindra dem, verkligen inte, till och med förbjudet att göra det.  Här finns det till och med en fatawa om en 11 åring tjej som ville använda niqab:

 

Fråga: En 11-årig flicka vill ta på sig Niqâb och låta bli att skaka hand med främmande män. Hennes moder förbjuder henne det. Vad är domen för hennes moders handling?

 

Svar: Det är inte tillåtet för hennes moder att göra det. Det är obligatoriskt för henne att uppmana henne till den handlingen och tacka henne för den. Det finns flickor som blir könsmogna när de är nio år. ´Â'ishah (radhiya Allâhu ´anh) gifte sig när hon var nio år. al-Bahyaqî rapporterade att hon sade:

 

”När en flicka fyller nio år blir hon en kvinna.”

 

Hon skall tacka Allâh för att ha väglett dottern och skänkt henne framgång och hjälpa henne med det.

 

publicerad 17.11.2010

Författare: ´Allâmah Muhammad bin ´Abdillâh as-Subayyil

Referens: http://sahab.net/forums/showthread.php?t=383334

Källa: Darulhadith.com

 

 

Så om det inte är tillåtet att förbjuda niqab så varför förbjuda att använda den basiska sjalen.

Hoppas du förstår lite ytligare med dessa bevis.

1 kommentarer

Anonym

30 Nov 2011 17:43

MEN tror du själv att bara för att du finns vid hennes sida att hon inte kommer ta åt sig av det hennes kompisar säger och gör pga hennes slöja? Och om hennes kompisar lämnar henne så är de inte riktiga kompisar, men tror du att hon tänker så? Nej hennes första tanke är: '' jag är ensam, jag har inga kompisar pga den slöjan på mitt huvud''. Hon är 11 år hon är bara ett barn hon vet inte ens innebörden av slöja! Allt hon vet är det som samhället lär henne, det hon ser med hennes egna ögon och det hennes kompisar säger till henne. Du kanske lär henne om Islam osv hemma, men det du lär henne hör hon kanske en eller två gånger, det hon får se och höra i skolan hör hon varje dag. Det dem lär henne fastnar i hennes huvud det är så hon kommer att tänka. Och jag upprepar hon är bara 11 år, tror du att hon kommer ha ''ordentlig'' klädsel? Hon kommer vela ha det hennes kompisar har, hon kommer inte ha modet att täcka hela kroppen för att hon är rädd för vad andra ska säga. Varför är hon rädd? Vad finns det att vara rädd för ? Kommer du säkert fråga dig själv nu, mitt svar på de frågorna är för att hon är 11. Hon har ingen livserfarenhet, hon vet ingenting om Islam eller innebörden av slöja och ansvaret som kommer med slöjan. Hon vet säkert mycket, men hon vet inte allt.Man ska inte ta ansvaret att bära slöjan om man inte kan leva upp till dess förväntningar. Det är inte bara klädsel, det är beteende. Hon kan inte ha slöja och umgås med killara i hennes klass/skola. Hon kan inte ha slöja och gå på discot i skolan. Hon kan inte ha slöja och vara ett högljutt barn. Om varje flicka skulle sätta på sig slöjan när hon blir könsmogen (alltså när hon får menstration) skulle sjalen tappa sin innebörd. Man måste veta varför man har slöja, varför man inte kan göra vissa saker när man har slöja osv. Hon måste få uppleva sin barndom, hon måste begå misstag för att lära sig från de. Hon kan inte lära sig av andras misstag, hon måste begå enga misstag för att förstår vad det är hon gjort fel och vad det är hon ska ta lära av. Och jag tycker inte att det är en negativ sak att bära slöja, absolut inte. Du ska inte missförstå mig, Jag är själv muslim och har kompisar som bär slöja. Men jag tycker att det är rent ut sagt fel att barn i den åldern som inte är färdig mognade ska ta på sig ett så stort ansvar att bära slöja. Och du har rätt vi vet inte när vi kommer att dö Allah'ho 3alem. Men ska alla kvinnor bära slöja bara för att vi inte vet när vi kommer att dö? Nej. för vi måste veta varför vi gör det, vi måste bära den på rätt sätt.

Kommentera

Publiceras ej