En gång när han om igen var i grttan under natten, i Ramadan månaden, kom ängeln Gabriel ner till honom, Gabriel tog Muhammed intill sig och tryckte honom mot sitt bröst, sedan släppte han honom och sade " läs ", Muhammed sade: [ Jag kan inte läsa ], då tog Gabriel honom mot sitt bröst igen och upprepade sin fråga, Muh...ammed gav samma svar, Gabriel tryckte honom mot sig en tredje gång, denna gång sade Gabriel till honom:

" Läs i din herres namn som skapat, som skapat människan av något som hänger, läs upp ! Ty din herre är den nådigaste, han som undervisat med pennan, som undervisat människan om vad hon ej visste " (Koranen 96:1-5).
asalamo aleykom!

märkte att jag inte hade skrivit på en vecka och 2 dagar (om man räknar bort från dagens inlägg som jag inte hade tänkt på hehe. Men som ni kanske märkt så hade jag inte mycket att säga så detta blev ett senare inlägg.

Jag sitter just nu eller ska börja träna inför mitt matteprov, sedan om jag hinner så kanske jag ska kolla på Angel's Ashes för att vi håller på läsa boken i engelskan (har typ 100 sidor kvar) plus att jag har redovisning nästa vecka på fredag så jag tänkte kolla på filmen för att få en glimt från början (typ komma ihåg allt fast utan att behöva läsa(inte så att jag har dåligt minne) men det blir kul att se hur de försökte spela upp det).

Så jag kanske borde börja plugga så det går bra för mig .. hehe gör du'a ... hahaha det roliga är att jag bara ska till skola för att ha provet som börjar 11:35 sedan slutar jag och kan gå hem.. lite jobbigt men det är skönt.

men jag ska gå nu men vi ses imorgon eller något inshAllah.. föresten så gick det tydligen bra för mig på min debatt i svenskan (alhamdullilah). Men det är allt för idag så sov gott mina systrar och bröder och må Allah vägleda oss till den rätta vägen!

asalamo aleykom!
asalamo aleykom !

det kanske var länge sen jag skrev något men jag vet inte varför..  jag har alltid tänkt skriv;skriv men aldrig blivit av sorry.
så hur mår ni mina bröder och systrar .. jag mår bra alhamdullilah och har gjort vad under min senaste tid.. jo jag har pluggat och så har jag gått till quran (gör det torsdag och fredag) sedan i helgen var jag hos min kusin .. hon skulle åka till ethiopien med familjen och jag var där med min syrra från fredags (vi sov där) men min mamma och  mina syskon kom i lördags. det var kul faktiskt .. vi åt god mat (mashAllah hon (min kusin) är bra på laga mat) och sedan hängde vi mest med hennes dotter. Som ni märker så använder jag inte många namn så vill bara säga att ni får vänja er med det.

men jag ska ha NO nu så jag tror att jag måste gå fast känns om det är något som fattas .. eller saker som jag inte skrivit om men om jag kommer på mer jag vill dela med mig så skriver jag under min rast .. vi ses inshAllah!


asalamo aleykom!