as-alamo'aleykom wa rahmatullah wa barakatuh läsare!
 
In shaa Allah detta når er i er bästa hälsa. Tänkte lägga in ett snabbinlägg och fråga er lite om ni är villiga att kanske hjälpa mig med bloggen.
 
Det är roligt och skriva inlägg men ibland tappar man sin kreativitet och flörmågan att komma på vad man ska skriva om eller dela med sig så ville höra lite åsikter från er läsare.
Kommentera gärna olika förslag på ämnen, rubriker, frågor eller liknande ni skulle vilja att jag skriver om, berättar om eller svarar på in shaa Allah. Så ska jag försöka ta upp det jag kan med Allahs hjälp och vägledning. 
 
Ni har väl inte glömt email:en som ni även kan skicka frågor till om ni så önskar att få svar på privat eller inte vågar kommentera men vill att jag ska ta upp det på bloggen. Så är de bara att höra av er in shaa Allah, ni hittar det på Deenalways1@hotmail.com.
 
Ha det så bra så länge! önskar er det bästa!
 
as-alamo'aleykom wa rahmatullah wa barakatuh 
 
 
as-alamo'aleykom wa rahmatullah wa barakatuh!
 
En annan fråga jag fick som in shaa Allah fler kanske vill ta nytta av in shaa Allah.
(vill ni ställa något går ni in på denna länk: http://ask.fm/biintjemil )
 
Fråga:
 
Aselamo Aleikom! Jag är en syster och vill börja praktisera Islam på bästa sätt InshaAllah, men jag vet inte riktigt vart eller hur jag ska börja. Så min fråga är, kan du ge mig 3-5 bra tips på hur och vart jag ska börja? Jzk! // lite förvirrad tjej :)
 
Svar:
 
wa aleykom asalam wa rahmatullah wa barakatuh ukhti. In shaa Allah du når detta med hälsa och lycka, ameen! Åhh ma shaa Allah blir så glad av att höra när någon vill praktisera vår underbara religion, fyller mitt hjärta med glädje och kärlek till den. Okej ukhti, frågan är lite allmän men ska in shaa Allah få ihop till ett vettigt, användbart och inte för långt svar (har en tendens att få de till noveller lol).
 
1- Bönen!
Detta är det första du ska göra min syster (om du inte redan gör de). Bönen är lika viktig för människan så som syre för att kunna andas. Bönen är det första handlingen som ska göras av en muslim efter att den tagit shahada. Om bönen är bra, kommer in shaa Allah resten av handlingarna vara de, om bönen inte är bra så kommer resten av handlingarna inte vara bra.
 
2 - Pelarna.
Finns två olika pelare som är obligatoriska för en muslim, de fem pelarna och de sex pelarna.
De fem pelarna (Islams pelare) är något många känner till: trosbekännelsen, bönen, zakah, fastan och pilgrimsfärden. Sedan har du Imâns pelare, de som krävs för att du ska ha en komplett tro: Tron på Allah, Hans Änglar, Hans Böcker, Hans Sändebud, Den sista dagen (Domedagen), och Det Förutbestämda (både i gott och ont)”.
 
3 - Kunskap!!!
Inget slår mer en kunskap. Uttalandet "kunskap är makt" är inget skämt, det är klockrena ord med mycket sanning i. Sök kunskap om din religion, genom kunskap så kommer du veta exakt vad du behöver göra och veta för att in shaa Allah skydda dig mot elden och ta dig in mot vårt mål B'iznillah, Jannat al firdows!
 
kan rabbla upp en massa punkter men in shaa Allah kunskap punkten summerar de. Finns sidor jag kan rekommendera dig men kontakta mig gärna privat om vi känner varandra så kan jag ge dig specifika delar att börja med. Plus så kan jag anpassa det efter vem du är då alla är olika. plus försöker gå efter denna hadith, något man bör efterstäda efter när någon ny eller icke praktiserande kommer in till islam:
 
Sändebudet (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) brukade råda sina följeslagare att vara vänliga, mjuka och visa. Han rådde dem att underlätta det för människorna:
 
”Underlätta och försvåra inte. Ge glada budskap och avskräck inte.”
 
må Allah underlätta för dig, ameen!, as-alamo'aleykom wa rahmatullah wa barakatuh
Fråga: Selamo Aleikom syster! Jag skulle vilja gifta mig bl.a för att jag vill undvika fitnah, men hur vet jag att jag är redo?
 
SVAR:
 
Wa aleykom asalam wa rahmatullah wa barakatuh! 

Allahumma baarek, må Allah skänka dig en bra man/fru och ge dig det du önskar, ameen!!

Först och främst, grattis, du har redan tagit det första steget. En person som kan tala om öppet, för andra men främst för sig själv att den vill gifta sig och inte minst vet en fördel till äktenskap (att skydda sig från fitnah) är en mycket bra början.

Ett sätt att veta hur redo man är, är att ställa sig: Vet jag mannens och kvinnans rättigheter? Vet jag vad som innebär med att vara gift? Vad har jag för vision över hur jag vill mitt liv ska se ut? Går de ihop med Islam? Tänkt dig ditt liv som gift och se det ut olika perspektiv? vad som kan hända och hur du skulle ta det? och lovar när du väl tänker så och kan svara på allt.. ditt hjärta kommer känna det rätta svaret.

Det var så det var för mig. Alla människor är olika men rädslan för äktenskap är en gemensam sak, skillnaden är vilka som låter det hindra en från något bättre och finare och vilka som låter det stoppa en. När jag tänker efter, har jag alltid vart redo för giftermål eftersom jag har alltid haft det i tanken att jag ska gifta mig när jag blir stor in shaa Allah, har alltid vart den här disneyprinsses flickan. Sedan när jag började praktisera och fick mer kunskap om Islam och visheten med äktenskap mm. så kändes det naturligt med det, det kändes självklart och jag kände mig redo, alltså om det är någon som är intresserad och passar mig så skulle jag inte neka in shaa Allah. SubhanaAllah så blev det så, vid 17 (sent 17) års ålder fick jag ett frieri och vid 18 års ålder gifte jag mig och vid 19 års ålder flytta jag ut. Ingen tvinga mig och alla sa till och med att jag var för ung men jag kände mig redo och jag visste vad det innebärde, så Alhamdullilah varför neka något fint med hinder som inte existerar då Allah inte bringar människan mer än vad den personen klarar av.

Jag vill sedan tillägga min syster/bror, ingen är heeelt redo för ett äktenskap eller någon annan förbindelse, utan allt kommer med tid, kunskap och erfarenhet. Tänkt dig som när du ska gå in på ett prov i skolan, du kan plugga och studera och allt men ändå kan man inte känna sig riktigt till 100 % säker fast man kan känna sig redo till att göra testet. Det är så du kan/ska göra nu, förbered dig mentalt, studera dygderna och rättigheterna osv. (länk på en bra sida du kan lyssna på: http://islam.nu/familj-aektenskap). 

Med denna långa svaret, senare novel så hoppas jag du fått något nytta av det och klarhet, subhanaAllah ett av mina problem är att kunna förklara det jag vill säga i hjärtat samt få det kort, men kheir in shaa Allah. har du fler frågor eller vill jag ska utveckla eller något annat du undrar, så feel free to kommentera så ska jag in shaa Allah svara (Om du är en syster och känner mig, får du gärna kontakta mig om det känns mer bekvämare).

as-alamo'aleykom wa rahmatullah wa barakatuh