as-alamo'aleykom wa rahmatullâh wa barkatuh!
 

Eftersom förra kanske inte hade mycket med ramadan att göra (men! trots det var det saker man kan göra som är bra handlingar under ramadan) så tänkte jag ta upp en av det viktigaste av pelarna.

 

En av det viktigaste sakerna att göra är att ta hand om sin bön. För utom bönen spelar det inte så mycket roll vad man än gör för att det som skiljer oss muslimer med Alla andra människor där ute är bönen. Och fastan är det som kompletterar bönen och inte tvärtom, det är därför bönen är den andra pelaren. Det kan vara vanligt att många tar lätt på bönen men känner att fastan mer "obligatorisk" men systrar och bröder, icke ej, fastan må vara obligatorisk men så är bönen med och vill ni känna sötman av den fina Ramadan så ta och utför tvagning, be om förlåtelse och börja be. Det finns ingen finare känsla än att stå där framför Allâh och prisa honom med de fina orden i surah al-fath'a och be om vägledning i den rätta vägen och be om skydd och förlåtelse. Allt det finns i den surah:n och förstår man de orden blir det en ännu bättre och finare inlevelse. Detta är inget finger mot er utan en påminnelse för både mig och er om hur viktig bönen är. För en gång i tiden var själv där, man tog lätt på bönen men man fick kunskap och nu förstår man innebörden med bönen och dess dygd och tyngden över att ta lätt på den.


In shaa Allâh ni tar mina ord med öppna hjärtan och jag tänkte lägga upp länkar på vart ni kan läsa/lära/höra mer om bönen. Tänkte även lägga upp videoklipp på hur man utför bönen för alla kanske inte har den kunskapen, så för att förenkla för er. Det är på svenska och föreläsaren tar upp steg för steg (genom att en annan person visar) om hur man gör och vad man säger.

Ta vara på er fina tid kära syskon, man vet aldrig när döden knackar på, man kan ha skjutit upp något man trott sig hinna med..

 

"Trodde ni att Jag skapade er för nöjes skull och att ni inte skulle föras tillbaka till Mig?"

[al-Mu'minun 23:115]

 

In shaa Allâh hälsan och er Imân är på topp, ha det bra!

as-alamo'aleykom wa rahmatullâh

 

Länkar:

http://islam.nu/bestaemmelser-fiqh/912-bonens-villkor-del-1

http://islam.nu/bestaemmelser-fiqh/917-bonens-villkor-del-2-tvagning

http://islam.nu/bestaemmelser-fiqh/923-bonens-villkor-del-3-bonens-tider-mm

http://islam.nu/bestaemmelser-fiqh/933-bonens-villkor-del-4

 

07. Den obligatoriska fastans etiketter

 

”Islam är byggd på fem; trosbekännelsen att det inte finns någon sann gud utom Allâh och att Muhammad är Allâhs sändebud, bönen, allmosan, fastan i Ramadhân och vallfärden till Huset.”

”Den som ber under Ramadhâns nätter med tro och hopp kommer att få sina tidigare synder förlåtna.”

Allâh har skänkt muslimen chansen att få uppleva Ramadhân. Därför skall han ta vara på tillfället och snabba sig till goda handlingar och hålla sig borta från synder. Han skall flitigt uppfylla Allâhs plikter och i synnerhet de fem obligatoriska bönerna. De är islams pelare och den största plikten efter trosbekännelserna. Det är obligatoriskt för varje muslimsk man och kvinna att slå vakt om den och förrätta den i dess tid med koncentration och lugn.

 

Till bönens största plikter i förhållande till männen hör att de förrättar den i samling i moskén vari Allâh har befallt att Hans namn skall uppföras och ljuda högt. Allâh (´azza wa djall) sade:

 

وَأَقِيمُواْ الصَّلاَةَ وَآتُواْ الزَّكَاةَ وَارْكَعُواْ مَعَ الرَّاكِعِينَ

 

”Förrätta bönen och ge åt de behövande och böj era huvuden med de andra som böjer sina huvuden [i bön].” [2:43]

 

ni kan läsa hela artikeln här:http://www.darulhadith.com/v2/07-den-obligatoriska-fastans-etiketter/ 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej