As-alamo'alejkom warahmatAllahu wabarakatuh

 

förlåt för den dåliga uppdaterigen men har haft lite fullt upp med plugget men in shaa Allah kommer tbx mycket snart!!

 

här är lite blandade fatawas:

 

al-Qasimi: Kvinnorna är beordrade att söka kunskap och lära sig. Men det är omöjligt om man hindrar dem från moskéerna och lektionerna. (al-Islah, sid. 195)

 

al-Qasimi: Det märkliga är att deras män låter dem handla, besöka andra och tom resa ensamma, men inte att lära sig. (al-Islah, sid. 195)

 

al-Qasimi: Att kvinnorna har tillgång till privata lektioner i en moské med en portvakt som inte tillåter männen att komma in är en av de största plikterna. (al-Islah, sid. 194)

 

al-Qasimi: "Dyrkan skall genomföras kort och medelmåttigt så att hjärtan blir närvarande och aktiva. Att dra ut på dyrkan så att hjärtan flyr och blir uttråkade stämmer inte överens med intellektet och religionen." (al-Islah, sid.206)

 

al-Qasimi: "Till detta hör långa lektioner. När hjärtan får nog, försvinner deras närvaro och koncentration som är syftet med det hela." (ibid)

 

Ibn 'Umar: Lär din son! Du är ansvarig för hur du har uppfostrat honom och vad du har lärt honom. (Tuhfat-ul-Mawdud, sid. 228)

 

Ibn Hazim: En gång nämnde Ibn Sirin och sa: Den svarte mannen. 'Sen sa han: Jag ber Allah om förlåtelse . Jag har baktalat honom. (as-Samt 214)

Ibn Hibban: När man blir arg på någon, ska man påminna sig om Allahs ömhet mot en när man överskrider Hans gränser och ändå får Hans ömhet.

(ar-Rawhah, sid. 212)

 

Ibn Hibban: Det är obligatoriskt för den förnuftige att ursäkta sin broder som ursäktar sig för ett tidigare fel. Godtar han inte ursäkten. Fruktar jag att han inte kommer till profetens damm på Domedagen. (ar-Rawdhah, sid. 183)

 

Imâm Ahmad bin Hanbal (rahimahullâh) sade:

”Kvinnan är det bästa mannen kan få och mannen är det bästa kvinnan kan få. Tâwûs sade: ”Kvinnan är hälften av mannens religion.”” (al-War´, sid. 118)

 

Ibn Hibban: Den bästa generositeten är att vara generös med sina pengar och hålla sig borta från andras pengar. (ar-Rawdhah, sid. 236)

 

Ibn Hibban: Den ädle sårar inte den kloke, han skojar inte med den dumme och han umgås inte med syndaren. (ar-Rawdhah, sid. 173)

 

Ibn Hibban: Den förnuftige sätter inte sitt hopp i vännerna. Det är en förnedring. (ar-Rawdhah, sid. 114)

Kommentera

Publiceras ej